An Ordinary Day Film Festival 2022

Galleriet

19 – 24 april 2022

Unik internationell filmfestival 

För femte året i rad arrangeras den internationella filmfestivalen An Ordinary Day Film Festival på det konstnärsdrivna galleriet Studio 44 på Södermalm i Stockholm mellan 20-24 april. Vad som utmärker festivalen är dess inriktning mot konst och konstnärliga uttryck. 

Filmerna som visas utgör ett brett spektrum med allt från animationer, experimentell film och ljudexperiment till musikvideos och dokumentärer. Formatet är kortfilm från en halv minut till 20 minuter. Organisatörerna har valt ut filmer med det gemensamt att de har någon slags twist; inte är traditionellt berättande. 

Världskända filmskapare från olika länder är representerade på festivalen samt konstnärer och filmskapare som ställt ut på konstmuseer och konsthallar, där en del vunnit internationella priser. Dessa samsas med debutanter i en spännande mix.

I år deltar bland annat följande konstnärer: Susanne Fagerlund, Joel Danielsson & Louise Öhman, Animationsakademin i Stockholm, Sverige, Eija Temisevä, Finland, Nataliya Ilchuk, Ukrania, Sawako Kabuki, Japan, Giacomo Manzotti, Italien, Thomas Hicks, England, Gianluca Abbate, Italien samt Elisabeth Belliveau, Kanada bland många fler.

Under kulturnatten 23 april blir programmet polsk film. Nytt för i år är ett samarbete med producentföreningen Munk Studio med stöd från Polska Institutet, och elever från konsthögskolan i Poznan, Polen. Söndagen 24 april har festivalen förlängd öppettid och ett kortare filmprogram publiceras på Facebook och Youtube för dem som inte kan komma till den fysiska festivalen. 

Biljetter köps på plats. Priset är 30 sek/dag, festivalpass 100 kr. Under kulturnatten är inträdet gratis.

Arrangörer 2022 är Mats Landström, Helena Norell och Katarzyna Piorek.

Grand Opening onsdag 20 april kl 17-21. Presentation av Helena Norell.

Onsdag 17-21

Torsdag – fredag 16-20

Lördag 18-24

Söndag 14-20