Vad gör katterna på bordet?

Projektrummet

28 januari – 6 februari 2011

Ett samarbete mellan Förskolan Korken, Studio44 och twochange.

tt projekt om barns arbete med sina upplevelser av videokonst.
Lika viktigt som att kunna läsa bokstavsalfabetet som barn tränas i så behöver barn lära sej att se film/rörlig bild utifrån sina förutsättningar. Det anses idag vara viktigt att starta redan i förskolan; filmerna måste vara långsamma och lätta att identifiera sej med för att passa små barn.
Förskolan Korken arbetar med den pedagogiska inriktningen från Reggio Emilia.
På Rum för Barn på Kulturhuset visas ännu en tid tre filmer twochange tagit fram.
Vi hoppas att det här projektet ska uppskattas av både barn och vuxna.

Barnen ser filmen och arbetar med egna material i daghemmet Korken. Barnens arbeten presenteras tillsammans med filmen i Projektrummet 4 – 6 februari.  Barnens vernissage är den 4 februari.

BASTET 08.00/ LOOP/2008

av Alicja Rogalska

Verket visar ett vackert dukat bord som lämnades åt vildkatterna i Alexandria Egypten, att njuta av – en gåva till det förut heliga djuret katten.
Som metafor, en kommentar över den mänskliga världens uppdelning i rik och fattig, om girigheten och konsumismen. Bastet var solgudinnan med katthuvudet och kvinnornas beskyddare i det gamla Egypten.

Alicja Rogalska konstnär från Polen som bor och verkar i England. Hennes arbeten omfattar platsspecifika offentliga verk, i samarbete med konstnärer eller icke-konstnärer som foto, video, performance och installationer.