ACHTUNG ZERBRECHLICH!

Projektrummet

8 – 24 april 2011

Christine Wamhof

Christine Wamhofs arbeten, befolkade av objekter med surealistiskt anslag, beskriver ett gränsland mellan kroppens fysiska verklighet och fantasi, mellan känslighet och kraft.

De föremål som hon använder till sina objekt genomgår en märklig förvandling. Nylonstrumpbyxor, latexhandskar och öronproppar förlorar helt sin funktion samtidigt som känslan blir allt påtagligare att materialet i högsta grad har att göra med huden och därmed med den mänskliga kroppen. Det som vanligen skyddar kroppen förefaller vara en ömtålig hy. En sensuell blandning av känslighet och oro.

Med denna utställning i Projektrummet återkommer Christine Wamhof till förhållandet mellan objekt och måleri. Objektet ”stilla natt” (1-3) består av ett stort antal öronproppar. I motsvarande måleriserie ”rödluvan” tar hon upp motivet. Objektens känslighet och oro känns också i måleriet – men samtidigt finns en kraft, en tydlighet i målningarna som signalerar här och nu, omedelbar närhet.

”ACHTUNG ZERBRECHLICH!” brukar stå på tyska flyttningskartonger när det finns något ömtåligt i dem.

Christine Wamhof är född 1971 i Osnabrück (Tyskland). Bosatt i Stockholm. Hon gick ut Ecole Nationale des Beaux Arts Dijon (Frankrike) 1994. Senaste utställningar i urval, Galleri Candyland, Stockholm, 2009; Alt_Cph 10, Köpenhamn (Danmark), 2010; Studio 44, Stockholm, 2010; Kunsthalle Osnabrück (Tyskland), 2010.