5 – 20 februari 2005

Jannike Brantås
Mattias Fridh
Britta Kjellgren Jäger
Carin Hildebrand

JANNIKE BRANTÅS

Under arbetet har jag fokuserat på den svarta färgen. Den vita har hållits tillbaka för att komma fram i egenskap av rummets väggar. Det vita är tänkt att kunna påvisa rörelse, pendlingen mellan vitt och svart i arbetsprocessen. Den svarta färg som skuggan håller har en tid varit mitt ämne. Skugga; följeslagare; som glider, flyr, gömmer, bleknar, djupnar, fladdrar …

MATHIAS FRID

Huset, tornet, byggnaden har alltid innehållit en magisk laddning för mig. Detta återkommer ständigt i mitt konstnärliga uttryck. Denna gång har jag valt att ställa ut en serie teckningar under samlingsnamnet ”Den tredje huden”.
Människans sanna jag döljer sig innanför tre lager. Närmast vår själ ligger vår hud. Huden döljer vi och förändrar med hjälp av klädedräkten. Vår tredje hud är de byggnader som vi reser omkring oss.

CARIN HILDEBRAND

Carin Hildebrand presenterar en serie nya målningar.

BRITTA KJELLGREN JÄGER

Britta Kjellgren Jäger visar en serie målningar om den randiga dräkten. Narren, brottslingen och taskspelaren, liksom Picassos sjömanströja och en stärkt herrskjorta. Och samtidigt en frasande blå 1700-tals klänning. Bland veck, linjer, ränder och pipkragar rör jag mig.