9 – 24 oktober 2004

Christina Berglund
Tommy Ericson
Monika Masser
Stefan Johansson

CHRISTINA BERGLUND

Christina Berglund visar en serie fotomontage där dröm och verklighet vävs in i varandra.

TOMMY ERICSON

Tidigare har alltid en ton av verklighetsflykt funnits som bakgrund till mina arbeten. Den här gången handlar det mer om en utflykt till nya platser. Ställen att besöka i tanken, eller tankar om ställen som skulle kunna finnas.

Alla vill vi ju fly undan verkligheten ibland, eller så finns det tidpunkter då man vill lämna allt bakom sig och börja om på nytt. Men jag tänker då att i stället för att ”komma bort från det gamla” kanske jag kan ta mig fram till något nytt, antingen upptäcka något som jag inte tänkt på tidigare i det jag har omkring mig, eller skapa detta helt nytt från grunden.

”Tänk att få bygga sin egen ö.” En tanke som ligger bakom idéerna till verken i min utställning ”Veckans semester”. Det centrala verket, som just är en ö, är inte en verklig ö men den får representera tanken att man skulle kunna göra en på riktigt.
Vi blir ju alltid genom media påminda om att vi inte riktigt har det så bra där vi för tillfället befinner oss som vi skulle kunna ha. ”Where do you want to go today?” En slogan som gör reklam för internet som jag inte kan minnas var eller när jag hörde eller såg. Men likafullt sitter den som tatuerad i mitt minne, tillsammans med en mängd andra lockande påbud, och pressar mig vidare genom min ”otillräckliga vardag”.
Men, jag vill inte alls någonstans idag! Jag vill bara sätta mig ner och ta det lugnt ett tag, med något som hjälper mig att slappna av och se mig omkring och tycka att allt är ok!
Sen bestämmer jag själv vart, när jag vill åka och till och med om jag ens vill. Och jag hävdar dessutom att jag kan bestämma över hur det ska se ut där jag vill tillbringa min semester.

MONIKA MASSER

Monika Masser visar fyra skulpturer. Hon arbetar med materialens motsägelsefullhet; hur man uppfattar tyngd – lätthet och ljus – mörker. Man kan inte vara säker på någonting.

STEFAN JOHANSSON

Ultra Shine en serie målningar med remixer av det vardagsvisuella som tvättmedelsloggor och gatukonst.