The social role of the Artist

ADGY  International Cultural Center, Songzhuang, Peking, Kina

18 – 28 november 2017

Rikard Fåhraeus
Madeleine Aleman
Jannike Brantås
Wang Tong
Sun Guojuan
Zhang Lingyun
Song Tao
Jiangyouqiao
Wu Yanxi
Yang Jian
Yang Wenping

2017 är det svenska kulturåret i Kina. Svenska kulturåret är värd för kulturevenemang från Sverige i olika städer i Kina. Svenska kulturårets aktiviteter omfattar konst, musik, film, scenkonst, bildkonst och livsstil.

Målet med svenska kulturåret är att främja det långsiktiga samarbetet och utbytet mellan Sverige och Kina genom att öka medvetenheten om svensk kultur i Kina och utöka den kinesiska publikens förståelse för Sverige.

Förord

Gruppen av konstnärer är den mest känsliga och känsliga gruppen i sociala roller och är samhällets nervänd … Konstnärernas sociala ansvar är uppfattningen och förmågan att upptäcka och uttrycka skönhet, och konstnärer har förmågan att upptäcka många motsägelser ljud i livet., Använd konst för att lägga fram dina egna åsikter och frågor, och ibland dissekera frågor och ge svar.

Konstnären använder målningar för att skriva dikter, skulpturer och installationer för att stelna musik och visar olika dimensioner av andligt utrymme genom att binda multimedia, uttrycka uppfattningen av människokroppen i hans verk och avslöja tankarna och känslorna i överföring av känslor . Uttrycket för individuell erfarenhet belyser det sociala tillståndet i gruppmedvetandet, eller den kompromisslösa individualiteten i social gemensamhet … Konstnärer är en speciell grupp i det mänskliga samhället, ett oumbärligt samvete och upptäcktsresande i det mänskliga samhället, och konstnärernas existens är mänsklig att uttrycka sin egen och metafysiska blick uppåt och att röra den ultimata andliga upplevelsen i en märkbar form …

”Konstverket har sitt eget bevis inom sig: begreppen som designats eller missbrukats tål inte att framställas i bilder. De faller alla plötsligt och visar en blek sjukdom, som inte kan övertyga någon. Men. De konstverk som avslöjar sanningen och presentera det för oss som en vital kraft-de kontrollerar oss och tvingar oss att underkasta oss, och ingen verkar vederlägga dem, även i framtiden. Ingen vill vederlägga dem. ”-Solzhenitsyn (1970 års Jobel-litteraturpristagare, känd som ”Ryskt samvete”).

Konstnären använder sina egna metoder för att sammanfatta och reda ut den del av mänskliga tankar och känslor som inte uttrycks av ord, språk, musik, etc. …. Vad är konstnärens sociala roll? Ovanstående kan bara vara en av konstnärernas sociala roller, och det är syftet med denna konstutställning att utforska konstnärernas sociala roller. Vi bjöd in fyra svenska konstnärer till Peking för att utbyta och dialog med sju kinesiska konstnärer, för att visa östliga och västerländska kulturs olika tänkande om konstnärernas sociala roll och den positiva betydelsen av att omforma konstnärernas sociala roll. Detta är den ”svenska Kulturår-kinesisk-schweizisk utbyte konstutställning ”” Förväntan och värdet.

Kurator: Sha Sha