Projektbeskrivning

Galleriet:

Ultimate Painting

Andréa Hösel

23 augusti – 8 september 2019

ÖPPET

tors–fre 12-18

lör–sön 12-17

VERNISSAGE

fredag 23 augusti kl 18-22

PRESS

Andrea Hösel – Ultimate Painting

studio44 presenterar Ultimate Painting – en platsspecifik rumsinstallation av Andrea Hösel. Utställningen består av upphittat material som i tre separata verk spänner över golv, väggar och tak. Industrinät, sopsäckar, bordsplast, spillror av en vävstol och en spjälsäng, ett täcke. Med lätt hand har Hösel transformerat detta vardagliga material till nya temporära kompositioner. Gallerirummet blir till en canvas, ett skissblock, en palett att träda in och röra sig fritt i.

Hösels konstnärskap präglas av motpoler i dynamiska växelspel. Att ge sig hän åt slumpens nycker varvas med den totala koncentrationens nördiga precision. Det abstrakta måleriets begär efter att låta en bild vara en bild, en form vara en form, appliceras på triviala, konkreta objekt som ofrånkomligen bär med sig sin inherenta historia, plats, funktion. Genom att låta disparata medium som måleri, skulptur, textil, grafik och installation drabba samman skapar Hösel det som för henne är det ultimata sättet att måla. Ultimate Painting – as real as it gets.

Andrea Hösel bor och är verksam i Stockholm, där hon även är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan. Utöver flertalet utställningar på studio44 har hon tidigare ställt ut på bl.a. Konstnärshuset, Alma Löv Museum, Marabouparken och A.I.R. Gallery i Brooklyn.

Utställningar i Galleriet 2019: